A grand, weather-defying, installation

Walkway

This project was completed – in the face of the worst weather conditions for 100 years – in early 2014.

The apparatus is Green Oak with a stabilising stain and the playhouse – weighing five tons, with six separate play areas, has an engraved redwood frame, oak cladding and posts and cedar shingle roof. This is about as grand as a domestic installation gets! The surface comprises 600 m2 of artificial grass and the design incorporates a rope V bridge, challenging horizontal nets, poles and rope traverses, a rustic playhouse, a 30m aerial runway, cantilever swing and traditional swings.

Although the children are currently small, we designed the apparatus to keep them occupied for the next ten years or so!

The area is floodlit with white and coloured pulsar LED floodlights, which are programmable, and the whole effect is quite amazing, particularly as the playhouse design picks up the major features and character of the big house.